fredag den 4. juli 2014

På tur med Class Four

Det er stadig Mid Term i denne tid. Dejligt at BG Centret ligesom rigtig mange andre skoler tager børnene med på ekskursion. Idag var det 4. Klasse, som skulle til Kenya National Museum. Som Mzungu måtte jeg betale fem gange så meget i entrance fee som de andre, men fik så også stillet en guide til rådighed. Hun forlangte så, hvad der svarer til yderligere to gange entrance fee, for at dele ud af sin viden, men interessant var det at høre det, der ikke druknede i larmen fra 6-7 busfulde børn! Videre gik det til slangegården bag bygningen.
En kæmpestor og flot  Gabone Viger
En mindre, men giftig grøn Mambo.
Herefter kørte vi til Nairobi City Park, hvor det er svært at være en lille Bavian, som første bliver fodret med majs, og kort efter jagtet rundt af vrede børn og en buschauffør, fordi den var hurtig og stjal et af børnenes pose med pommes frites.
Efter spisepausen gik det igen ud i Nairobi's helt forfærdelige trafik, som sneglede sig af sted. Farven på den fugtighedsserviet, jeg holdt for næse og mund, vidner om en smog af helt uhyggelig dimension. Vi nåede frem til Kenyas Railway Museum, hvor en god guide fortalte børnene, hvor stor betydning jernbanen fra Mombassa til Nairobi og videre til Kisumu ved Llake Viktoria har haft på landets tilblivelse og de nuværende grænser.
Den allerførste  "passagervogn"
Mama Mary tager et kort hvil på den bænk med togfront kulisse, som viser, hvordan de fornemmelse passagerer kunne sidde ude foran fronten på toget og trække frist luft og samtidig nedlægge et stykke vildt i ny og næ.
Efter uddeling af et krus vand og en banan til alle, gik det tilbage til BG Centret igennem diesel tågerne og jordskyen på det sidste stykke vej.
En dejlig oplevelse rigere og tilbage i god behold trods alle UM's advarsler om at færdes på præcis de steder, vi havde nydt dagen!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar